Drone Mapping

Bij volumemetingen maken wij vaak gebruik van drones. Met een speciale camera onder een drone gaat de data-inwinning snel en het is veilige methode om te gebruiken bij metingen waar we fysiek moeilijk terecht kunnen. De drone maakt overlappende foto’s  en samen met de GPS gegevens kunnen deze vervolgens gebruikt worden om deze data om te zetten naar een 3D model (DTM: Digitaal Terrein Model). Dit model kan dan bijvoorbeeld in allerlei software (GIS, BIM, Autocad Civil3D etc.) ingeladen worden om verder te gebruiken.

Het meten met behulp van een drone is een zeer geschikte methode, vooral bij de grotere oppervlakten. Om tot een betrouwbaar resultaat te komen wordt de data ingewonnen met een professionele drone met een IMU sensor en goede camera, maar de kracht van Certicon zit vooral in de dataverwerking.Voor een korte impressie van een drone meting kunt u onderstaand filmpje bekijken:


Vanuit onze werkzaamheden in de infrastructuur (landmeten bij het keuren van grond- en bouwstoffen) kunnen wij u goed van dienst zijn met onze kennis van zaken en goede software. In een puntenwolk zit altijd data die in meer of mindere mate gecorrigeerd moet worden.

De nauwkeurigheid van punten met behulp van een drone is 2,5 tot 5 cm. Deze nauwkeurigheid kunnen we verbeteren met behulp van een referentienetwerk.

Certicon heeft een volledige ROC vergunning om te vliegen en RPA-L gecertificeerde piloten in dienst.

    
SNEL EN VAKKUNDIG


Naast kwaliteit is ook snelheid een belangrijke factor. Certicon kent de markt en de belangen en is gewend om onder tijdsdruk te opereren.
Voor klanten waarbij dit van belang is maken wij  een raamcontract met een spoed-optie zodat u snel bediend wordt.

©2019 Certicon